welcome from sawkyawkyaw.blogspot.com
  • Home
  • about IT
  • Virus
  • Gmail
  • G-talk
  • Blogspot
  • Karen song
  • Curlture
  • Saturday, 15 September 2012

    က်နး္မာေရးအတြက္ နွင့္ အလွတရား အတြက္ ကိုအက်ိဳးၿပဳ ဖန္တီးေပးႏိုင္ေသာ ဖရဲသီး

      
    ဖရဲသီးဟာရာသီေပၚအသီးအနွံျဖစ္ျပီး ျမန္မာျပည္သူျပည္သားေတြအမ်ားဆုံးစားသုံးၾကတဲ႔သြားရည္စာတစ္မ်ိဳး
    ျဖစ္ပါတယ္။မာတ္တြိန္းကေတာင္ဖရဲသီးကုိစားတဲ႔သူဟာနတ္သားေတြဘာစားတယ္ဆုိတာသိလာလိမ့္မယ္ဆုိ
    ျပီး ဖရဲသီးဂုဏ္ကုိခ်ီးေျမာက္ခဲ႔ပါတယ္။ဖရဲသီးဟာနတ္သားေတြစားသုံးတဲ႔သစ္သီးျဖစ္ရုံမက နတ္သမီးေလးျဖစ္
    ေအာင္ပါ ဘယ္လုိစားသုံးသင့္တယ္ဆုိတဲ႔အေၾကာင္းေဖာ္ျပလုိက္ပါတယ္။


     မွတ္ဥာဏ္ေကာင္းေစတယ္
     ျမင္းခြာရြတ္မွမွတ္ဥာဏ္ေကာင္းတာမဟုတ္ဘူးေနာ္။ဖရဲသီးဟာလည္းလူကုိမွတ္ဥာဏ္ေကာင္းေစတယ္။ဖရဲသီး
     အေစ့ကုိအခံြခြာျပီးေလး ငါးလုံးေလာက္မနက္ဘာမွမစားရေသးခင္စားေပးပါ။ ေက်ာင္္းသူေက်ာင္းသားေတြစား
     သုံးသင့္ပါတယ္။ မွတ္ဥာဏ္ေကာင္းေစပါတယ္။ ဖရဲသီးအေစ့မွာ ပရုိတင္း၊ အက္မီနုိအက္ဆစ္၊ဗီတာမင္ဘီ၊သံ
     ဓာတ္၊ ဇင့္ဓာတ္နဲ႔တျခားဓာတ္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ညဘက္အိပ္မေပ်ာ္ျခင္း၊လြယ္ကူစြာ အိပ္မရျခင္း၊ခဏ
    ခဏ သတိေမ့ေလ်ာ့ျခင္းမ်ားအတြက္ဖရဲသီးဟာ အေကာင္းဆုံးမွတ္ဥာဏ္တုိးေဆးပဲျဖစ္ပါတယ္။
    ၀မ္းခ်ဳပ္တာကာကြယ္
    ဖရဲသီးကုိ ေန့လည္စာနဲ႔ညစာစားျပီးအခ်ိန္ စားသုံးေပးရင္ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ဖ်ားေနရင္ဖရဲသီး
     ကုိဒီအတုိင္းေသာ္လည္းေကာင္း၊ အရည္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ေသာက္သုံးေပးပါ။ ေခ်ာင္းေျခာက္ဆုိးေနရင္ဆား
     ခပ္ျပီးေသာက္ေပးပါ။
    ေခါင္းကုိက္၊ေက်ာက္ကပ္
     ေခါင္းကုိက္ေနရင္ဖရဲသီး ေဖ်ာ္ရည္ကုိမနက္ပုိင္းဘာမွမစားရေသးခင္ ေသာက္ေပးပါ၊
    သၾကားတစ္ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)နဲ႔ ခပ္ျပီးေသာက္ေပးပါ၊ ဖရဲသီးကုိ အရည္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဒီအတုိင္းပဲျဖစ္ျဖစ္စားသုံးေပးပါက
    ေက်ာက္ကို သန္႔စင္ေစပါတယ္၊ ဂ်ိဳးေတြက်ေစပါတယ္၊ ကြမ္းစားလုိ႔ေက်ာက္ကပ္မွာ ထုံးေတြတည္ေနတာေတြက်ေစပါတယ္။
    ေသြးတုိးအတြက္
    ေသြးတုိးသမားေတြအတြက္ဖရဲသီးအေစ့ကုိေဖ်ာ္ရည္လုပ္ျပီး ေသာက္ေပးရပါတယ္။ ဖရဲသီးအေစ့ကုိေနလွန္း
    ျပီးတစ္ရက္ထားပါ၊ ျပီးရင္လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္းစာ အေစ့ကုိယူျပီး ေရေႏြးနဲ႔တစ္နာေလာက္ျပဳတ္ေပးပါ၊သုံး
    ပုံတစ္ပုံက်န္မွ အရည္နဲ႔စစ္ျပီး အဲဒီ့အရည္ကုိမနက္တုိင္း ဘာအစာမွမစားရေသးခင္ေသာက္သုံးေပးရပါတယ္။
    က်န္တဲ႔တဲ႔ ေန႔ခင္းဘက္အခ်ိန္ေတြေသာက္ရင္လည္းရပါတယ္။ မနက္ပုိင္း ဘာအစာမွမစားရေသးခင္ေသာက္တာဟာ
    အေကာင္းဆုံးအက်ိဳးသက္ေရာက္မႈရွိေစပါတယ္။
    ဖရဲသီး Diet လုပ္နည္း
    ဖရဲသီးဟာ ၀ိတ္က်ေစတဲ႔သစ္သီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဖရဲသီးတစ္ခြက္မွာ ကယ္လုိရီ ၄၆ ရွိပါတယ္။ဖရဲသီးေဖ်ာ္
    ရည္ကုိမ်ားမ်ားေသာက္ျပီး ေရမ်ားမ်ားေသာက္ေပးရင္ သိသိသာသာ၀ိတ္က်လာေစပါတယ္။ တျခားေဘးထြက္
    ဆုိးက်ိဳးမရွိတဲ႔အတြက္ စိတ္ခ်လက္ခ်စားသုံးနုိင္ပါတယ္။ ဖရီသီးကုိဘယ္ေလာက္စားသုံးေပးရမလဲဆုိေတာ့ကုိယ္
    ဘယ္ေလာက္၀ိတ္က်ျမန္ျမန္ခ်ခ်င္တယ္ဆုိတဲ႔အေပၚမွာမႈတည္ပါတယ္။ သာမန္အားျဖင့္ေတာ့ ကယ္လုိရီ ၁၅၀
    စားသုံးေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဖရီသီးကုိမနက္စာမစားခင္အခ်ိန္၊ ေန႔လယ္စာ မစားခင္တစ္ခြက္နဲ႔ ညေနစာမစား
    ခင္တစ္ခြက္ ေသာက္ေပးပါ။ သြားရည္စာအျဖစ္လည္း စားသုံးေပးပါ။
    ဖရီသီးထဲမွာပါတဲ႔သၾကားဓာတ္ဟာေဘးဘယာမျဖစ္ေစရပါဘူး
    ဖရဲသီးနဲ႔မ်က္နွာေပါင္းတင္မယ္
    ဖရဲသီးကုိညွစ္ျပီးအဖတ္ကုိမ်က္နွာနဲ႔လည္ပင္းေနရာေတြကုိ လိမ္းေပးပါ။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ထားျပီး မ်က္နွာကုိျပန္
    ေဆးေပးပါ။ ဒါက ရုိးရုိးနည္းျဖစ္ပါတယ္။ မ်က္နွာမွာ ေနေလာင္ဒဏ္ေတြ၊ ေနပူထဲခဏခဏသြားရလုိ႔
    မ်က္နွာမည္းညစ္ေနတဲ႔သူဆုိရင္ေတာ့ဖရဲသီးနဲ႔ သခြားသီးကုိအခ်ိဳးက်ညွစ္ျပီးအဖတ္နဲ႔လိမ္းေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။
    မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားျပီးမွ ေရနဲ႔ျပန္ေဆးေပးပါ။ သာမန္အသားအေရအတြက္ဖရဲသီးေပါင္းတင္နည္းဟာ အေရ
    ျပားကုိနႈးညံ့ရြန္းစုိလာေစျပီး ေနေလာင္ဒဏ္အသားအေရမ်ားအတြက္ မည္းညစ္ေနတာေတြေပ်ာက္ကင္းျပီး
    ရွင္းသန္႔လာေစပါတယ္။
    ေႏြဦးအစားအစာ
    ပူအုိက္တဲ႔ရာသီမွာစားသုံးသင့္တဲ႔အသီးတစ္မ်ိဳးပါပဲ၊ဘာျဖစ္လုိ႔လဲဆုိေတာ့ဖရဲသီးမွာေရဓာတ္အမ်ားၾကီးပါပါတယ္။
    ၉၂ ရာခုိင္နွန္းပါ၀င္ပါတယ္။ ေရကုိဒီအတုိင္းၾကီးေသာက္တာထက္ဖရဲသီးကုိစားေပးတာဟာ အရသာ
    လည္းရိွ၊ ေရငတ္လည္းေျပပါတယ္။ ကိုယ္အတြင္းအဆိပ္ျဖစ္ေစမယ့္အရာေတြကုိရွင္းေပးပါတယ္။
    သိသင့္သိ္ထုိက္ေသာအေၾကာင္းေလးေတြမုိ႔အားလုံးဗဟုသုတရေအာင္တင္ျပလုိက္ပါသည္။
    က်န္းမာရြင္လန္းၾကပါေစ။
    ဖရဲသီး၏အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား အလွတရားကို ဖန္တီးေပးႏိုင္ေသာ ရာသီစာ ဖရဲသီး
    ဖရဲသီးဟာ ေႏြရာသီအတြက္ ရာသီစာ သီးႏွံတစ္မ်ဳိးပါ။ အရည္ရႊမ္းတဲ့ အသားအႏွစ္ေတြေၾကာင့္
    ပူအိုက္တဲ့ ေႏြရာသီမွာ ရင္ကိုေအးျမေစၿပီး ေရငတ္ေျပေစပါတယ္။ အမ်ဳိးသားေတြအတြက္
    အမ်ဳိးသားေရာဂါေတြ ျဖစ္တဲ့ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာနဲ႔ ပန္းေသပန္းၫိႈးတဲ့ေရာဂါ ေတြကေန ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး
    အမ်ဳိးသမီးေတြ အတြက္ကေတာ့ အလွတရားကို ဖန္ဆင္းေပးႏိုင္တဲ့ သစ္သီးလုိ႔ ဆိုႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။
    အလွအပစြမ္းအင္ ဖရဲသီးဟာအေရျပားကို အစိုဓာတ္ ထိန္းသိမ္းေပးႏိုင္တဲ့ သဘာဝ Moisturizer ျဖစ္တာေၾကာင့္
    အသားအေရ ေအးျမၿပီး ၾကည္လင္ လန္းဆန္းေစပါတယ္။ ဖရဲသီးမွာ အမိုင္ႏိုအက္စစ္ဓာတ္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့
    Citrulline ပါဝင္တာေၾကာင့္ အေရျပားမွာ ဒဏ္ရာျဖစ္တာကို အျမန္ဆံုးသက္သာေစၿပီး
    ဆဲလ္အသစ္ ျဖစ္ေပၚေစတာေၾကာင့္ သင့္အသားအေရကို ႏုပ်ဳိေစပါတယ္။ ဖရဲသီးမွာပါဝင္တဲ့ ဘီတာကယ္႐ိုတင္းက
    ေနေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ အသားအေရပ်က္စီးတာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တာေၾကာင့္
    ေႏြရာသီမွာ ေနေလာင္တာကို ကာကြယ္ဖုိ႔ ဖရဲသီးကို စားေပးရပါမယ္။
    ဖရဲသီးရဲ႕ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ဘီနဲ႔ ဗီတာမင္စီေတြက အေရျပားေပၚမွာရွိတဲ့
    အမည္းစက္ေတြကို ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး အသားအေရကို ျဖဴဝင္းေစပါတယ္။
    ဖရဲသီးတိုနာျပဳလုပ္နည္းမ်ား
    (၁) ဖရဲသီးအရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂-၃ ဇြန္း၊ ဘရန္ဒီဝီစကီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊
    ေဆးဖက္ဝင္ သစ္ေခါက္ရည္ ထမင္စားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ေရသန္႔ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ အားလံုးကို စုေပါင္းၿပီးေမႊပါ။
    မ်က္ႏွာကို အရင္ဆံုးသန္႔စင္ထားပါ။ အဲဒီေနာက္ ရလာတဲ့ ဖရဲသီးတိုနာကို ဂြမ္းစနဲ႔ တို႔ယူၿပီး မ်က္ႏွာေပၚ
    ညင္သာစြာ ပြတ္လိမ္းေပးပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ေလာက္ထားၿပီး ၾကက္သီးေႏြးေရနဲ႔ မ်က္ႏွာသစ္ေပးပါ။
    (၂) ဖရဲသီး Toner ရဲ႕ ပါဝင္ပစၥည္းေတြ အားလံုးကို စုဖုိ႔ အခက္အခဲရွိတယ္ဆိုရင္ေတာ့
    ေဆးဖက္ဝင္သစ္ေခါက္ရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းနဲ႔ ေရသန္႔အနည္းငယ္ရွိ႐ံုနဲ႔လည္း ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
    ဖရဲသီးစိတ္ေလးေတြကို အေစ့မဖယ္ဘဲ ေမႊစက္ထဲမွာ သစ္ေခါက္ရည္နဲ႔ ေရေရာၿပီးေမႊပါ။
    ဖရဲေစ့မွာ Omega-6 နဲ႔ Omega-9 မရွိမျဖစ္ အဆီဓာတ္ေတြပါဝင္ၿပီး အဲဒီအဆီဓာတ္ေတြက
    အေရျပားရဲ႕အတြင္းပိုင္းထိ အလြယ္တကူ ထုိးေဖာက္ ဝင္ေရာက္ႏိုင္ပါတယ္။
    (၃) သင့္မ်က္ႏွာက အဆီျပန္တတ္ရင္ေတာ့ ဖရဲသီးအရည္အနည္းငယ္၊
    ဘရန္ဒီဝီစကီနဲ႔ ေရ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းစီ ထည့္ေမႊၿပီး မ်က္ႏွာေပၚ သုတ္လိမ္းေပးပါ။
    မ်က္ႏွာေပၚက အဆီေတြကို ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။
    (၄) ဖရဲသီးအရည္တစ္မ်ဳိးတည္းကို မ်က္ႏွာေပၚ တိုက္႐ိုက္ သုတ္လိမ္းႏိုင္ပါေသးတယ္။
    ဖရဲသီးအရည္ကို ဂြမ္းစနဲ႔ မ်က္ႏွာေပၚမွာ သုတ္လိမ္းၿပီး ေျခာက္ေအာင္ ခဏထားပါ။ ၿပီးေနာက္ မ်က္ႏွာသစ္ပါ။
    (၅) ဖရဲသီးအရည္ကို သံပရာရည္ အနည္းငယ္နဲ႔ေရာၿပီးလည္း မ်က္ႏွာေပၚ ဂြမ္းစ အသံုးျပဳကာ သုတ္လိမ္းႏိုင္ပါတယ္။
    ခဏထားၿပီး ေျခာက္သြားပါက သင္လက္ခံႏိုင္႐ံု ေရေႏြးေႏြးနဲ႔ ေဆးေၾကာေပးပါ။
    (၆) ဖရဲသီးအတြင္းသားကို ႀကိတ္ေျခၿပီးရလာတဲ့ အဖတ္ေတြကို သင့္မ်က္ႏွာနဲ႔ လည္ပင္းတစ္ေလွ်ာက္ ကပ္ေပးပါ။
    ၁၅ မိနစ္ေလာက္ထားၿပီး မ်က္ႏွာသန္႔စင္ေပးပါ။ သင့္အသားအေရကို ေအးျမေစကာ၊ ၾကည္လင္သန္႔ရွင္းေစၿပီး
    အရြယ္တင္ ႏုပ်ဳိေစပါတယ္။
    (၇) သင့္မ်က္ႏွာမွာ ေနေလာင္ဒဏ္ရာေတြပါ ရွိေနရင္ေတာ့ ဖရဲသီးအတြင္းသားနဲ႔
    သခြားသီးအတြင္းသားေတြကိုဆတူေရာၿပီး ႀကိတ္ေျခပါ။ ရလာတဲ့ အေရာအေႏွာအဖတ္ေတြကို
    မ်က္ႏွာေပၚသုတ္လိမ္းၿပီး မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားပါ။ အဲဒီေနာက္ ေရနဲ႔သန္႔စင္ ေဆးေၾကာပါ။
    ေနေလာင္ဒဏ္ရာေတြကို သက္သာေစၿပီး အသားအေရ ျဖဴဝင္းလွပေစပါတယ္။
    ဖုန္ေတြနဲ႔ မ်က္ႏွာကထြက္တဲ့ အဆီေတြေရာၿပီး ေခၽြးေပါက္ပိတ္တာကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
    (၈) ေနာက္ဆံုးတစ္နည္းကေတာ့ ဖရဲသီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး၊သေဘာၤသီးနဲ႔ကံုကုမံရြက္ေတြကု ေရာေႏွာၿပီး
    ရလာတဲ့အေရာအေႏွာ အဖတ္ေတြကို လိမ္းေပးပါ။ အဲဒီေနာက္ မ်က္ႏွာေပၚကို ပ်ားရည္သုတ္လိမ္းၿပီး
    နာရီဝက္ၾကာတဲ့အခါ မ်က္ႏွာသန္႔စင္ေပးပါ။ သန္႔စင္ထားတဲ့ မ်က္ႏွာေပၚမွာ ဂ်ဳံမႈန္႔ကို စက္ဝိုင္းပံုသဏၭာန္ ႏွိပ္နယ္ၿပီး သုတ္လိမ္းေပးပါ။

    အားရွိေစတဲ့ ဖရဲသီး

    ျမန္မာႏိုင္ငံမွာဆိုရင္ ေႏြရာသီေရာက္တိုင္း ေပၚေလ့ရွိတဲ့ ဖရဲသီးကို ရာသီစာအျဖစ္ လူႀကိဳက္မ်ားလွသည္။
    ေနပူပူတြင္ ဖရဲသီးေအးေအးေလးကို စားလိုက္ရသည္မွာ ေရငတ္ေျပေစပါသည္။
    ဖရဲသီးတစ္လံုးရဲ႕၉၂ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ေရဓာတ္ျဖင့္ ဖြဲ႔စည္းထားၿပီး က်န္ ၈ ရာခိုင္ႏႈန္းျဖစ္တဲ့
    Anti-oxident Lycopene ဓာတ္က လူသားေတြရဲ႕ အသားအေရကိုလည္း လွပေခ်ာေမြ႔ေစပါတယ္။
    ထို႔အျပင္ ဖရဲသီး စားသံုးျခင္းက ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အားတိုးေဆးစြမ္း တစ္လက္မွီ၀ဲျခင္းနဲ႔ အလားတူေၾကာင္း
    အေမရိကန္ႏိုင္ငံရဲ႕ တကၠဆက္ သစ္သီး၀လံႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆိုင္ရာ တိုးတက္ဖြ႔ံၿဖိဳးေရး ဗဟိုဌာနမွ ေတြ အဆုိအရ သိရွိရပါသည္။
    ဖရဲသီးအရည္ထဲမွာ Citrulline ဆိုတဲ့ ေအာ္ဂဲနစ္ျဒပ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးကို ေတြ႔ရွိရၿပီး ေသြးေၾကာေတြကို
    ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစတာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အႏွံ႔ ေသြးစီးဆင္းမႈကို ပိုၿပီး လြယ္ကူေခ်ာေမြ႔ေစၿပီး
    ခႏၶာကိုယ္ထဲရွိ ေသြးေၾကာေတြထဲမွာ ေသြးစီးဆင္းအား ေကာင္းမြန္ေစသည္။
    ဖရဲသီးဟာ viagra ေဆးကဲ့သို႔ အထူးျပဳ ေဖာ္စပ္ထားတဲ့ ေဆး၀ါးေတြလို ခႏၶာကိုယ္ကို ထိခိုက္ေစတဲ့ ဆိုးက်ိဳးေတြ
    မျဖစ္ေပၚေစဘဲ ေသြးေၾကာေတြရဲ႕ အေနအထား ေကာင္းမြန္ေစတာကေတာ့ အမွန္ပါပဲ။
    ၿပီးေတာ့ ႏွလံုးကို က်မ္းမာေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ခံႏိုင္ရည္စြမ္းအားကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
    http://sspont.blogspot.com/2012/03/   (or)http://onlinepyadaik.com/   (or)http://www.mysuboo.com/   (or)http://patheincity.com/   (or)http://ksnkhine-ksn.blogspot.com/   မွ မွီျငမ္း ေဖာ္ျပသည္

    No comments:

    Post a Comment